Beau mag niet op het schapen veldje waar de bomen komen te staan. Dus hij wacht het maar mooi af.

even een boom verplaatsen

Nou even vergeet het maar. Eerst rondom een diepe geul graven

Hij komt los

Door met mijn bijltje onder de wortel door te hakken komt hij op een gegeven moment toch los.

Daar licht hij dan.

Klaar voor de andere plek.

Hij kan er in hoor.

Maar dat was eerst wel even een halfuurtje spitten.

Daar staat hij dan.

De Sentier de Joep kijgt steeds meer vorm.

Het voorgerecht

Het 2 e voorgerecht of tussen gerecht.

Het hoofdgerecht

Het kaasplateau. Sorry ik was al begonnen.

week 2

Daar zitten we dan weer aan de keurig gedekte tafel.

In mijn vorige blog heb ik nogal uitgebreid verslag gedaan van dat heerlijke diner wat ons werd aangeboden door de gemeente. Omdat we deze week weer een bijzonder etentje hadden zou ik daar weer verslag van doen. Maar het moet natuurlijk wel leuk blijven om deze wekelijkse verslagen te blijven volgen. Dus doe ik hier maar geen uitgebreid verslag van. Maar heerlijk was het wel weer. Dit keer gingen we weer met onze senioren club naar een bekend restaurant in de regio. 1 maal in de 3 maanden hebben we dit uitgebreide etentje omdat in die afgelopen periode de verjaardag worden gevierd van diegene die in die periode jarig zijn geweest. Je moet toch ergens een reden hebben om met elkaar wat te vieren.

Dit keer in het bekende restaurant La Forge in Saint-Hilaire-en-Lignières. Dit restaurant is in de regio bekend om zijn uitstekende plat du jours . Uit de hele regio komen daar na 12 uur gewone burgers maar ook heel veel mensen die vanuit hun werk lekker even een heerlijk maaltijd gaan genieten. In je kantoor of werk kleding of je overal het maakt daar niet uit. Voor maar € 13 euro een voorgerecht een hoofdgerecht (natuurlijk het bekende kaasplateau) en een dessert. Natuurlijk is ook de wijn bij de prijs inbegrepen. Er is plaats voor een 40 personen, maar in de zomer moet je echt al een dag van te voren reserveren anders is het complet. En ook heel bijzonder dit restaurant is elke avond gesloten en ook het complete weekend.

Omdat ze deze 2 weken gesloten waren voor 2 weekjes vakantie hadden ze toch voor onze club een uitzondering gemaakt. Op de foto,s kunnen jullie zien wat we allemaal op ons bordje hebben gekregen.

Het is de laatste weken wat weer betreft niet echt lekker. Vaak een beetje regen en een hoge luchtvochtigheid. Vorig jaar hadden we hier nog te maken met heel veel regen waardoor het riviertje gigantisch buiten zijn oevers was gekomen. Gelukkig laat Meteo zien dat het volgende week weer 3 dagen redelijk zonnig is. Maar ondanks dit weer type heb ik toch nog veel werk in de tuin kunnen doen. Ik ben weer begonnen om een serie essen bomen te verplaatsen naar het stuk weiland . Per boom echt wel een dag werk. Eerst rondom de stam een zo diep mogelijk geul graven. Daarna proberen om onder de wortels door te komen zodat hij los komt te staan. Maar dit graven wordt elke keer weer gehinderd door de grote hoeveelheid stenen die hier ook overal in de grond zitten. Ik heb er dan ook altijd een emmer bij om die weer te verzamelen. Daar is ook altijd wel weer leuk plekje je voor. Dat is ook zo als ik een nieuw plantgat ga graven om de boom weer te herplanten. Weer een halve emmer met stenen. Elke keer weer een hele opgave,maar wel een grote voldoening als hij dan uiteindelijk op zijn nieuwe plek staat . Deze week totaal 4 bomen een ander plakje gegeven.

Deze week ook weer te maken gehad met de gezondheids- zorg in Frankrijk. Geertje had al weken last van een vervelende huiduitslag. Uiteindelijk dan maar naar de dokter. Die dacht eerst aan een allergische reactie dus even wat anders omgaan met de medicijnen. Omdat niets hielp toch maar een verwijsbrief voor de specialist in het ziekenhuis. Afspraak om kwart voor vier met een dermatoloog. We denken dat we ons eerst weer moeten melden en laten inschrijven, al onze papieren moeten laten zien van de cart vitale en de aanvullende verzekering etc. Dit traject wisten we nog van vorige keren. Maar nu werden we direct naar een wachtruimte verwezen zonder dat ons naar een naam werd gevraagd . Dus maakte we ook geen melding dat we aanwezig waren. We hadden er tijdens dat wachten geen goed gevoel over. De vorige keer hebben we bijna 2 uur zitten te wachten voor de oorarts en zijn we uiteindelijk maar weer naar huis gegaan. Maar wonderen bestaan. Om even na vier uur komt de specialist ons persoonlijk roepen. Hij zag direct wat er aan de hand was . Een vorm van psoriasis. Zalfjes voorgeschreven en klaar. O nee natuurlijk nog even afrekenen. € 50-, We hadden daar al wel op gerekend maar niet dat we niet konden pinnen. Nee alleen contant . Dus kom ik weer de stad in om even bij een bank geld te pinnen. Gelukkig weet ik inmiddels wel de weg dus is dat niet zo erg. Maar wel vreemd. Bij onze eigen huisarts staat gewoon de pinautomaat klaar voor de betaling. En hier in een modern ziekenhuis moet je de specialist contant betalen. Is wel lekker voor de belasting denk ik want er wordt alleen een bon uitgeschreven zodat we dat weer kunnen verzilveren bij onze verzekering. Maar dat gaat niet met een kopie of volg nummer of zo. Dus niets te achterhalen. Achteraf ben ik blij dat ik voor het uitspuiten van mijn oren naar huis ben gegaan. Ook dat had € 50 ,- gekost. En dan nog € 25 van de huisarts voor de verwijzing. Daar bij nog € 12 euro voor de oordruppels bij de pharmacie die drie dagen van te voren in je oren moeten worden gedruppeld. Nee dat doen we niet met olijfolie in Frankrijk hoor. Even je oren uit laten spuiten in Frankrijk kost je dus € 87-. Als ik Nederland dit liet doen werd het gedaan door de dokter s assistent en was ik met 10 minuten weer buiten.

Wat me ook opvalt hier bij de dokters bezoeken. Er wordt heel snel een geneesmiddel voorgeschreven, Maar er wordt niets gedaan om te vertellen hoe je dingen kan voorkomen of dingen kan verbeteren. Niet voor niets is de pharmacie naast de boulangerie de best bezochte winkel in Frankrijk