Er is geen video geplaaatst

Boven op deze oplegger is een compleetgroot balkon.

Dit zal wel voor de genodigde en de vips zijn.

De wedstijdwagen compleet met electronische finish

Eeen klein dorp in wielersfeer omgebouwd

De groep nog bij elkaar na de eerste ronde.

Meer dan 50 auto,s volgen de renners.

Challenge Boischaut Marche

Daar komen ze.

Dit weekend stond in het teken van de jaarlijkse wielerronden van Maisonnais. Dit kleine dorpje organiseert elk jaar een wielerronde voor amateurs . Maar dit jaar was het heel speciaal. Zaterdag werd de finale coupe de France des clubs DN3 hier gehouden. Dit in samenwerking met de federation Francaise Cyclisme. Dus niet zomaar een wielerrondje. Nou hadden wij al in de week daarvoor een schrijven gehad dat de cours ook langs ons huis zou gaan. Dus of we er rekening mee willen houden dat die dag ons huis maar beperkt bereikbaar is tijdens deze ronde. Alle zijwegen van de ronde werden door vrijwilliger verkeers-begeleiders afgesloten als de tour langs zou komen. Als ze dan geweest waren mochten spaarzaam auto,s de weg vervolgen. Alleen in de tour richting want andersom was niet mogelijk. Er werden zaterdag 11 rondjes van ruim 15 kilometer gereden. Een totale afstand van ruim 167 kilometer. Dus 11 keer langs ons huis. Nou was het een bijzonder mooi weekend met temperaturen zo rond de 25 graden. Dus geen straf om mooi voor het huis op een stoeltje deze ronde te volgen. Wat een spektakel. De groep van meer dan 100 renners wordt voorafgegaan door snelle motoren en auto,s die er voor zorgen dat er geen onverwachtse obstakels op de weg zijn. Als de groep voorbij is komen er net als bij de Tour de France een hele rits van auto,s . Ondersteunende ploegen auto,s ( 24 equipes deden er mee) dus daar van al elk een ondersteunende auto. Dan twee rapportage motoren. De regionale en landelijke pers, en een hele rits van reclame wagens. Daartussen nog 2 auto,s met medici en aan het eind van al deze auto,s een ook nog een ambulance. Als je wel eens naar de Tour de France geweest ben is het na dit allemaal is gepasseerd echt over. Maar dat was het leuk van deze wielerronde ze zouden nog 10 keer langs komen. Dus na ongeveer een kwartiertje kwam het hele spektakel weer langs. Na enkele keren vonden de begeleidende auto,s het ook leuk dat wij nog steeds langs de weg zaten. Dus werd er diverse keren luid geclaxonneerd en gezwaaid door de ploegen auto,s Maar je zag al heel snel dat de groep een stuk langer werd. Er vormde zich een kopgroep van 12 man die na de 3 keer dat ze bij ons langs kwamen al op 43 seconde voorsprong op het peloton had. Als ze ons dorp Rezay uitrijden volgt er meteen een aardige klim naar het hoger gelegen gedeelte van de gemeente. Dus daar wordt wel onderling afstand genomen. Mooi als je dat zo voor je huis kan volgen want de kopgroep kreeg een steeds groter voorsprong maar het aantal renners daarin werd steeds minder de laatste ronde nog maar 5 personen. Het was leuk dat de heel groep uit elkaar getrokken was . Want in de paar laatste ronde was het bijna zo dat als de laatste renner ons passeerde de kopgroep al bijna weer langs kwam.

Zondag ging het om de Prix des Vedanges. Dus ter gelegenheid van de wijn oogst. Ik was naar Maisonnais gegaan omdat ik daar de start wel eens wilde meemaken. Het hele dorp was afgezet en stond vol met gigantisch grote trucks en reclame,s. Een truck voor de wedstrijdleiding en een truck voor de renners en en gasten. Alles heel professioneel inclusief doping controle. Omdat ik mooi vroeg was had ik prachtige plek bij de start. Het renners veld was veel minder dan zaterdag. Ik zag in mijn folder dat er 46 renners meereden. Om 2 uur werd met een rode vlag het startsein gegeven .

Nou is dat niet echt een spektakel want dat gaat toch vrij rustig. Maar dan moet je natuurlijk wel weer een kwartier wachten tot de karavaan weer langs komt. Dus toen ik die eerste doorkomst had gezien ben ik weer achter de renners aan naar huis gereden. Om daar net als zaterdag lekker in een stoeltje voor het huis naar te kijken. Maar net als gister al snel hetzelfde beeld. Een kopgroepje dat niet meer was in te halen door het achterblijvende peloton. Het parcours was nu dezelfde rondjes van 15 kilometer maar nu 7 keer. Dus niet een zo groot evenement als zaterdag maar wel erg leuk. Volgend jaar weer.