Op deze bladzijde worden alle wekelijkse belevenissen in volgorde van de weken  geplaatst. De bladzijden van de week  wordt dus elke keer na 3 weken hier geplaatst, Maar dan wel zonder de begeleidende foto,s. Alle foto,s zijn wel weer terug te zien in de bladzijde  2019 in beeld. 

Foto,s van de tuin worden gekoppeld aan de maandelijkse tuinfoto,s van 2018.

Ik hoop hierdoor de website overzichtelijk te houden.

Veel leesplezier. Jan.

week 1

Het is nog maar 6 januari en we hebben het eerste leuke evenement al weer gehad. Aan het einde van het jaar of direct in het begin van een jaar worden allen inwoners die 70 jaar of ouder zijn woonachtig in onze gemeente uitgenodigd

Uitgenodigd om gezamenlijk met de burgemeester en de raadsleden te genieten van een exclusief diner. Een diner dat geserveerd wordt in onze feestzaal. Een gespecialiseerd catering- bedrijf zorgt die middag voor alle lekkernijen Ja ik zeg die middag. Want dit diner begint volgens Franse gewoontes natuurlijk direct na de middag.

Omdat we nu nog niet precies weten hoe laat we er echt moeten zijn gaan we toch om kwart over 12 maar naar de feestzaal. Maar net als vele andere bijeenkomsten die we nu al hebben meegemaakt is de gemelde aanvangstijd een indicatie. Want als we inde feestzaal binnen komen is alleen de burgemeester en enkele raadsleden aanwezig met hun wederhelften. Maar ja we zijn er nu toch dus het traditioneel begroeten met handje schudden en de dames 2 kussen op iedere wang 1. Gelukkig komen er steeds meer mensen de zaal in. En om 12.30 is toch wel het grootste gedeelte aanwezig. Er is zelf de regionale pers aanwezig. Dus voordat we allemaal aan tafel gaan moet er eerst een groeps- foto worden gemaakt. Die zal maandag wel in de Le Berry républicain staan. Dit is een van de grote regionale kranten van Frankrijk speciaal gericht op het departement Cher en Indre.

NU mogen we aan de mooi gedekte tafels gaan. Wel lief dat onze buurvrouw direct regelt dat we bij de andere leden van onze seniorenclub komen te zitten. Er staat een menu kaartje bij elk boord en dat ziet er veel belovend uit. Ik heb van deze middag van deze kaart van ook van elk gerecht een foto gemaakt. Ik hoop dat jullie dan een beetje indruk krijgen van wat we die middag allemaal opgediend hebben gekregen. Ook bij elk gerecht weer een bijpassende wijn. Het was al ruim vier uur toen we nog het laatste gerecht opgediend kregen met een bijpassende mousserende wijn aan geboden door de burgemeester. Tijdens dit laatste gerecht gaat de burgemeester ook nog persoonlijk naar iedereen toe om te proosten op het nieuwe jaar.

Dit is natuurlijk alleen mogelijk in zo'n kleine gemeente als Rezay met even meer dan 200 inwoners. Stel je voor dat onze voormalige gemeente Medemblik dit zou willen organiseren. Met een inwoner tal van 43000 zouden dat duizenden mensen zijn die daarvoor in aanmerking zouden komen Onbegonnen werk.

Wij kijken wee terug op een leuke middag samen met veel inwoners waarvan we er nu toch al veel persoonlijk kennen . Op naar de volgende bijeenkomst. Volgende week weer een diner gezamenlijk met onze leden van de senioren club . Dat gaat ook weer culinair worden Natuurlijk lezen jullie daar weer volgende week meer over.